Blog

Irattárolás profin: padlás helyett biztonságos irattárban

Csak a képzeletünk szabhat határt annak, hogy az ügyfelek milyen helyen és minőségben tárolják az archív iratanyagokat. Ezekkel a sokszor extrémnek mondható irattárolási helyzetekkel a PFM Zrt. munkatársai nap mint nap találkoznak egy-egy archívum felmérése során. 

Az irattárolás, a dokumentumok megfelelő őrzése sok esetben csak akkor válik fontossá egy-egy cég vagy intézmény részére, amikor valamilyen iratanyagot határidőre prezentálni szükséges és e miatt vissza kell keresni az adott archívumból.

Egy megfelelően archívált iratanyagból ez végtelenül egyszerű folyamat, viszont egy olyan esetben, ahol évek óta strukturálatlanul esetenként ömlesztve kerültek lepakolásra az iratanyagok, már nem is olyan egyszerű ez a feladat.

A papír alapú nyilvántartás hátránya

A közelmúltban egy partnerünk közel 3000 ifm iratanyagot tárolt egy régi épület padlásterében. A padlás terjedelme hatalmas volt és a tárolt iratanyagokat több esetben a tetőszerkezetre emelt fahidakon, pallókon átmászva tudtuk csak elérni. Az iratanyagok feldolgozását és rendszerezését a helyszínen kellett elvégeznünk egy nagyon régi és jelentősen hiányos papír alapú nyilvántartás segítségével. A feladat elvégzése során jobbnak láttuk a teljes iratmennyiség újra rendezését.

Rendezett pátyi irattár, az archivált anyagok gyors rendelkezésre bocsájtása

PFM Zrt. - irattárolás cégeknek, irattári dobozok

Az iratok új nyilvántartást és természetesen teljes új irattároló dobozokat kaptak. A feladat végeztével a teljes iratmennyiség már rendezett módon került be a pátyi irattárunkba.